Terra Dominicata, cinc estrelles al cor del Priorat

0
720

Un espai perfecte per submergir-se en el paisatge, el silenci i la gastronomia de la comarca, en un hotel únic amb celler propi

El Priorat està considerada com una de les regions vinícoles més prestigioses del món, però tot i això, ha estat una zona poc oberta al turisme. Aquest hermetisme li ha permès mantenir l’encant d’aquestes regions que es conserven inalterades i fidels a segles de tradició. Al Priorat el viatger inquiet descobrirà l’encant d’un dels secrets més ben guardats de Catalunya.

L’hotel i celler Terra Dominicata, de categoria 5*, neix amb la il·lusió de proporcionar al viatger exigent un lloc encantador des del qual explorar el Priorat. Està situat al costat de Escaladei, el lloc on es troba el monestir cartoixà fundat al segle XII i que va donar origen a la comarca. L’hotel s’ubica en una masia, Mas del Tancat, que antigament era habitada per pagesos que treballaven les terres sota domini del monestir. Terra Dominicata és l’expressió en llatí utilitzada per designar a l’Edat Mitjana “les terres sota domini d’un senyor”.

Si es tracta d’una edificació de gran valor històric, la reforma ha consistit en adequar el seu interior per acollir 26 confortables habitacions sense alterar el seu exterior i preservant així el seu valor estètic i encant. L’hotel i el seu celler es troben envoltats per una finca de 135 hectàrees, dins el Parc Natural del Montsant, oferint als seus hostes un lloc on relaxar-se gaudint d’un entorn natural únic.

Restaurant Alma Mater. ERIC DHEROUVILLE

L’hotel disposa d’un restaurant gastronòmic, Alma mater liderat per un equip jove i entusiasta al capdavant del qual hi ha el xef Mattia Turchet, amb una àmplia experiència en prestigiosos restaurants de diversos països. El restaurant Alma mater compta amb gairebé tres-centes referències de vins del Priorat i Montsant, permetent als seus clients accedir a la majoria dels vins que s’elaboren a la zona.

Al celler Terra Dominicata s’elaboren dos vins DOQ Priorat, Domus Aquilae i Sui generis a partir de la pròpia producció de raïm a les 15 hectàrees de vinya amb què compta la propietat. El celler ofereix als hostes de l’hotel una visita durant la qual coneixeran de primera mà com s’elaboren els vins i acabaran amb un tast per conèixer les diferents tipicitats dels vins de la comarca. L’hotel disposa d’un espai independent amb dues sales d’una capacitat total de 50 persones on acollir esdeveniments corporatius. Terra Dominicata és el lloc ideal on celebrar reunions d’empresa, presentacions de producte i activitats de team building.

Terra Dominicata ofereix als seus clients un ampli espai enjardinat amb una gran terrassa amb vistes a les vinyes on gaudir de la gastronomia del lloc, una piscina, bicicletes elèctriques perquè els seus hostes explorin l’entorn, una zona on s’imparteixen tallers de cuina, de cocteleria i tasts de vi i un heliport privat.

L’hotel compta amb 26 habitacions d’alt confort que ofereixen una estada única en un paratge excepcional, el Parc Natural del Montsant. A destacar que la propietat ha respectat al màxim la construcció existent amb una reforma interior dissenyada i dirigida íntegrament per María Vives, arquitecta i fundadora de Black Velvet Studio costat de la interiorista Verónica Creu. Una obra que ha durat més de dos anys dissenyant els ambients interiors de la masia on predomina una paleta de colors terra contrastada amb pinzellades de negre en alguns detalls. El mobiliari, la il·luminació i els complements, busquen l’equilibri entre l’encant d’un ambient rural i el disseny d’un hotel exclusiu amb el màxim respecte per la història del conjunt.

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui