Bunbury tanca, avui, el 44é Festival Internacional de Musica de Cambrils

0
511

Enrique Bunbury va començar la seva carrera com a cantant i compositor al 1986, formant part durant deu anys de la banda de rock Héroes del Silencio. La seva prolífica trajectòria en solitari l’ha portat a nodrir-se de diversos estils, experimentant amb ritmes d’electrònica en els seus inicis i passant pel blues, el flamenc, la salsa i la cúmbia sense renunciar a l’essència rock.

El seu últim treball, Expectativas (2017) narra una realitat que ens evoca a la literatura distòpica d’Un món feliç d’Aldous Huxley o de George Orwell i, musicalment, a Diamond Dogs de David Bowie. El disc es compon d’onze temes que destil·len una crítica social habitual en el compositor. Expectativas dispara a la mediocritat i el cinisme i apel·la a la personalitat i la rebel·lia en un treball que esdevé una de les obres fonamentals de Bunbury.

I abans dels concert…

Escenari Village – SIGMUND WILDER – 20.30h

Sigmund Wilder és la unió de dos talents. David Martínez (veu i autor de les cançons) i David Palau (guitarrista i productor dels discos) es van donar el “si vull” una tarda de juny de 2016 degustant una Alhambra al village del festival Jardins de Pedralbes en els minuts previs a un concert al qual assistien com a públic. Sigmund Wilder reivindiquen el so de la new wave britànica dels anys 80. Defensen l’art per l’art, independent, sense pretensions comercials i la creativitat mes honesta. Presenten el seu disc debut The Art Of Self Boycott i el seu recent single, The Day David Bowie Died, dues entregues que els avalen com a hereus avantatjats de l’art de bandes com The Cure, Depeche Mode o Duran Duran.