La millor carn del món es serveix a Tarragona, a La Taula Rodona

0
701
La Carn DO Freygaard, la protagonista de la Braseria la Taula Rodona

La braseria ‘La Taula Rodona’, situada al cor del centre històric de Tarragona (carrer de la Nau, 4), és l’únic restaurant de Catalunya que pot presumir d’oferir en la seva carta la millor carn del món.

L’aposta d’aquesta brasería que regenta Sonia Escudero per les carns  d’alta gamma ha estat recolzada en el concurs World Steak Challenge, que s’ha celebrat aquest mes de juliol a Londres, i on l’empresa danesa JN Meat International –proveïdora de ‘La Taula Rodona’- ha estat guardonada com la millor productora del món de carn de boví.

‘La Taula Rodona’ és un dels pocs restaurants de Catalunya capaços d’oferir un ampli ventall de carns nacionals (Lleó, País Basc, Extremadura, Galícia…) i internacionals amb diferent grau de maduració. “Sens dubte hem tingut bon ull amb aquesta carn finlandesa que ens va cridar l’atenció per la finura del seu sabor i per la seva tendresa; és un producte excepcional i ens sentim molt satisfets per haver estat pioners en comercialitzar-ho”, explica Sonia.

Un total de 22 països van participar en el Word Steak Challenge 2018 i van presentar 192 diferents talls de la carn per optar als premis millor rellom, millor entrecot i millor costella. Tot això procedent de 35 races diferents, incloses races creuades i races pures. JN Meat International va aconseguir captivar als jutges amb carn de la raça Ayrshire, criada, alimentada i sacrificada a Finlàndia. En aquest país, dins de la sèrie ‘Freygaard’ d’aliments nòrdics de qualitat seleccionada, el segment de carns bovines posa el focus en la cura i l’alimentació natural de l’animal, així com una forma de producció que té en compte la seguretat alimentosa i el medi ambient, .

‘Freygaard’ està inspirat en el déu Frey, un dels déus més importants de la mitologia nòrdica, especialment connectat amb els cultius, l’agricultura, el benestar i la fertilitat.

Els caps de bestiar són nascuts, criats i sacrificats a Finlàndia i tota la seva carn es des-peça a Dinamarca. Els caps de bestiar es crían avui a Finlàndia com es feia antigament en altres països de la UE, en petites granges amb pocs animals. La seva alimentació està basada en pastures naturals i està totalment prohibit l’ús d’hormones o additius per generar artificialment el creixement muscular de l’animal.

El veritable art està a produir una carn bovina que al mateix temps sigui tendra i que tingui molt bon sabor. Per aconseguir l’excel·lència s’empren criteris com l’edat de l’animal, la base alimentosa (els animals alimentats amb pastures naturals té més sabor que els que mengen pinso), valor del PH (els nivells baixos que tenen els animals “sense estrès” brinden millor carn, grau de veteado (marmoleado), o el procés de sacrifici (es baixa suau i gradualment la temperatura dels canals per aconseguir un major grau de tendresa).

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui