Parc Sama, experiencia de sentits entre la natura del jardí modernista i l’americà colonial

0
380

El Parc Samà, de 14 hectàrees d’extensió, és el jardí modernista, històric i botànic de Cambrils – Costa Daurada – declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Va ser promogut per Salvador Samà i Torrens, marquès de Marianao – hereu d’una família catalana establerta a Cuba, qui en 1881 li va encarregar el disseny a Josep Fontserè (autor del Parc de la Ciutadella de Barcelona) i ajudat per Antoni Gaudí, recuperant d’aquesta manera l’exòtic i colonial ambient de la Cuba colonial. Es considera una de les millors mostres de jardineria romàntica del segle XIX.

Al Parc Samà…

Viuràs emocions en contacte amb la natura: el so de l’aigua, aromes de lavanda, mandarina, eucaliptus i pi, tots els tons del verd. Coneixeràs col·leccions de fauna i botànica i donaràs suport amb la teva visita a projectes de conservació de faisans, psitàcides, daines, tortugues i els omnipresents paons que es mouen pel jardí en llibertat. El Parc Samà són llacs, cascades i ponts, bosc, horta i jardí…

 

Coneixeràs la història del marquesat de Marianao: records d’una altra època i lloc. Et podràs divertir en el laberint dels indians, una hectàrea de laberint de blat de moro tematitzada amb la història de les famílies indianes.

Descobriràs la relació entre el modernisme i la naturalesa de la mà del mestre Josep Fontseré Mestres i del seu deixeble Antoni Gaudí: un lloc des del qual entendre l’excepcionalitat i inspiració de l’obra d’aquest català universal. Grutes, passarel·les i bancs que evoquen roques, cargols de mar i branques … És el començament del modernisme i de la professió d’Antoni Gaudí.

Podràs degustar el vermut Yzaguirre a l’antic celler del parc recuperada com a museu experiencial del món del vermut.

I sobretot et relaxaràs en un entorn natural únic i que segueix conservant tota la seva màgia i autenticitat difícil de trovar al món actual

Preu d’entrada general: 8€

Per descomptes i més informació consulte la pàgina web: www.parquesama.com

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui