10 platges i cales amb diferents serveis i una amplia oferta d’esports nàutics a Tarragona

  0
  698
  Platja del Miracle / ©Rafael López Monné
  Platges urbanes, platges llarguíssimes de fins a tres quilòmetres, platges amb tots els serveis per a la iniciació o la pràctica d’esports nàutics, platges envoltades de boscos de pins que entren al mar, platges nudistes, platges protegides pel seu interès natural, platges coronades amb un castell (o una vila closa), petites cales exclusives i naturals… Tarragona disposa de fins a deu platges i cales repartides al llarg de quinze quilòmetres de costa. Unes platges i cales que formen part de la Costa Daurada i que, com bé diu el seu nom, es caracteritzen per tenir una sorra fina i daurada i unes aigües cristal·lines i de fàcil accés.

  Les deu platges i cales estan unides i es poden recórrer a peu a través del camí de ronda, una ruta que comença a la platja del Miracle i continua més enllà de la platja de Tamarit, l’última que correspon al terme municipal de Tarragona. Passejar pel camí de ronda, que es pot fer per etapes, és molt recomanable tant a la primavera, com a la tardor o l’hivern. També a l’estiu, tot i que les altes temperatures recomanen fer petites incursions per baixar a remullar-te a les petites cales i platges que et trobes al llarg del trajecte.

  A la majoria de platges i cales de Tarragona també pots accedir-hi amb vehicle privat i en cinc d’elles (Miracle, Arrabassada, Savinosa, Cala Romana i Platja Llarga), en transport públic, per mitjà del Bus Platja.

  A continuació, et presentem, una per una, les deu platges i cales de Tarragona, des de la més urbana, la del Miracle/La Comandància, fins a la més allunyada, la de Tamarit.

  Platja del Miracle / ©Rafael López Monné

  Platja del Miracle / ©Rafael López Monné

  1 Platja del Miracle/La Comandància
  És la platja més urbana de totes i toca amb el port esportiu de la ciutat. Disposa de serveis de restauració en un extrem del passeig, dutxes, accés per a minusvàlids, cadires amfíbies, lavabos i papereres, entre d’altres serveis. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 500 m
  Amplada: 75 m
  Sorra: Regenerada
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia
  Accés: Pg. Rafael Casanova / Robert d’Aguiló
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – Passeig marítim Rafael Casanova.

  Platja Arrabassada / ©Rafael López Monné

  Platja Arrabassada / ©Rafael López Monné

  2 Platja de l’Arrabassada
  És la platja que ve a continuació del Miracle, i que connecta a través del Passeig Marítim Rafel Casanova. L’Arrabassada ofereix la possibilitat de practicar esports nàutics, té lavabos, dutxes i consignes vigilades. També té un accés per a minusvàlids i disposa de cadires amfíbies. Al llarg de la platja es reparteixen tres guinguetes amb servei de restauració, on pots degustar cuina marinera. La platja està distingida amb la bandera blava. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 550 m
  Amplada: 65 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia
  Accés: Passeig Rafael Casanova / N-340
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – N-340a, final de la Via Augusta.

  Platja Savinosa / ©Rafael López Monné

  Platja Savinosa / ©Rafael López Monné

  3 Platja de La Savinosa
  Entre l’Arrabassada i la platja dels Capellans hi ha La Savinosa, al costat de la qual encara perduren les restes d’un antic sanatori preventiu antituberculós. Dotada amb guinguetes, dutxa, lavabos i papereres, la platja també és accessible a persones amb mobilitat reduïda i disposa de cadires amfíbies. La bandera blava també hi oneja. La Savinosa està qualificada com a platja nudista. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 350 m
  Amplada: 30 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia
  Accés: N-340, km 1165-1166
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – N-340a, Savinosa.

  Platja Capellans / ©Alberich Fotògrafs

  Platja Capellans / ©Alberich Fotògrafs

  4 Platja dels Capellans
  És, de llarg, la platja més petita de la ciutat, amb uns 60 metres de llarg i 50 metres d’ample. En aquest cas, la platja només disposa de lavabos, dutxes i papereres. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 60 m
  Amplada: 50 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia
  Accés: N-340, km 1166-1167
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – N-340a, Cala Romana.

  Platja Llarga / ©Rafael López Monné

  Platja Llarga / ©Rafael López Monné

  5 Platja Llarga
  Si la platja dels Capellans és la més petita, la Llarga, com bé indica el seu nom, és la gran platja de Tarragona, amb tres quilòmetres de llargada. En tractar-se de la més poblada, també és la que ofereix més serveis, als que hi afegeix, a més dels que hem citat de les altres platges, el lloguer de para-sols. Compta amb una zona natural i amb Club de Vela Platja Llarga, amb serveis per iniciar-te en diferents modalitats d’esports nàutics, sobretot els relacionats amb la vela. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 3 000 m
  Amplada: 30 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia
  Accés: N-340, km 1167
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – N-340a, zona residencial.

  Cala Fonda / ©Rafael López Monné

  Cala Fonda / ©Rafael López Monné

  6 Cala Fonda
  Cala Fonda, popularment coneguda també com a Waikiki, és un petit paradís natural. La cala, nudista, està embolcallada per un paisatge verd que sembla que vulgui entrar al mar. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 200 m
  Amplada: 25 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra setmanalment
  Accés: Platja Llarga, direcció nord / Cala de la Roca Plana, direcció sud.
  Punt fix Creu Roja: NO
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar a peu – Bosc de la Marquesa.

  Cala Roca Plana / ©Rafael López Monné

  Cala Roca Plana / ©Rafael López Monné

  7 Cala de la Roca Plana
  Entre Cala Fonda i La Móra hi trobem aquesta petita cala on també és usual el bany nudista. La sorra se situa al mig de la cala, mentre que als dos extrems hi ha roques, ideal per a practicar-hi snorkel. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 205 m
  Amplada: 26 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra setmanalment
  Accés: Cala Fonda, direcció nord / Platja de la Móra, direcció sud.
  Punt fix Creu Roja: NO
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar a peu – Bosc de la Marquesa.

  Platja de La Móra / ©Rafael López Monné

  Platja de La Móra / ©Rafael López Monné

  8 Platja de La Móra
  Sortint de Tarragona en direcció a Altafulla hi trobem la urbanització i la platja de La Móra, d’unes mides molts semblants a l’Arrabassada. Amb tot tipus de serveis, la platja de La Móra també ofereix la possibilitat d’entretenir-te amb esports nàutics, com el caiac, amb sortides guiades a les altres platges de la ciutat que ofereix una empresa. Bandera blava, excel·lent restauració, lloguer de para-sols i amb una zona natural, la platja també és accessible a persones amb mobilitat reduïda i disposa de cadires amfíbies. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 520 m
  Amplada: 65 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia manual
  Accés: N-340 Urbanització la Móra
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – N-340a, Urbanització La Móra.

  Cala Jovera / ©Rafael López-Monné

  Cala Jovera / ©Rafael López-Monné

  9 Cala Jovera
  Les dues últimes propostes de bany, una cala i una platja, les trobem a Tamarit, als peus de l’imponent vila closa. La primera d’elles, Cala Jovera, és una petita caleta de no més de 90 metres de llarg. Aquí no hi trobarem pràcticament serveis, per les seves mides reduïdes, però podem anar nedant fins a la platja de Tamarit on, aquí sí, hi ha de tot. Quant a les seves característiques, són aquestes:

  Llarg: 90 m
  Amplada: 20 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia manual.
  Accés: Platja de la Móra, direcció nord / Platja de Tamarit, direcció sud.
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: NO
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – camí Castell de Tamarit.

  Platja de Tamarit / ©Alberich Fotògrafs

  Platja de Tamarit / ©Alberich Fotògrafs

  10 Platja de Tamarit
  Ara sí, arribem a la darrera platja de Tarragona, la més allunyada de la ciutat. La platja de Tamarit es troba als peus de la vila closa i a tocar del càmping Tamarit Park. Passejos en vaixell, lloguer de bicicletes, restauració i cafeteries, esports nàutics…La platja de Tamaritestà molt ben equipada pel que fa a serveis, i és accessible a persones amb mobilitat reduïda i disposa de cadires amfíbies. També acredita la bandera blava.

  Llarg: 1.750 m
  Amplada: 45 m
  Sorra: Gra fi
  Neteja de la sorra: Neteja de la sorra cada dia manual
  Accés: N-340 sortida Tamarit
  Autobusos: http://emtanemambtu.cat
  Punt fix Creu Roja: SÍ (estiu)
  Telèfon d’emergències: 112
  Observacions: Arribar amb cotxe – Camí Castell de Tamarit, accés per la platja d’Altafulla.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau, entra el teu comentari
  Si us plau, entra el teu nom aqui