Tuna Tour, aventura sota el mar entre tonyines gegants

0
565

Litoral Costa Dorada.- Tuna Tour de l’empresa Group Balfegó ens ofereix una de les experiències més emocionants que podem viure a l’Ametlla de Mar. Submergir-nos al mig del mar per nedar entre tonyines de 200 kg i donar-los menjar, sens dubte una experiència que no s’oblida fàcilment .

L’Ametlla de Mar és una bonica destinació a la Costa Daurada que encara guarda l’essència i el sabor dels pobles mariners d’abans. La seva flota de tonyinaires amarrada al moll encara és molt important i, un cop a l’any, parteixen direcció a les illes Balears a la caça i captura del preuat tonyina vermella.

Tens pensat viatjar o visitar l’Ametlla de Mar? Llavors et recomanem la nostra guia de viatges perquè no et perdis res
Us recomanem llegir la nostra ” guia de vacances i turisme a l’Ametlla de Mar “, aquí trobareu molts conills, recomanacions, fotos i vídeos de la zona.

Ametlla de Mar

Des de fa anys l’empresa Grup Balfegó utilitza un sistema innovador de pesca de tonyines en què no maten els animals, sinó que els capturen en alta mar i els porten a la seva piscifactoria on els alimenten i engreixen en captivitat durant diversos mesos fins que estan preparats per a la seva venda.

Comença l’aventura Tuna Tour a Ametlla de Mar

Des del port de l’Ametlla de Mar podrem contractar una excursió molt especial i sorprenent. Pujats a un modern catamarà de dues cobertes preparat especialemente per a l’aventura, navegarem durant uns 20 minuts cap a les gàbies de la piscifactoria que es troba enmig del mar, on habiten les tonyines gegants.

Catamarà de Tuna Tour Amarrat al port de l'Ametlla de Mar

Durant el trajecte gaudirem d’uns vídeos interessants on ens expliquen la vida, la pesca i la història de la tonyina. Ens expliquen com Grup Balfegó -la cinquena generació en una empresa que gestiona l’activitat i la cria dels atunes- exporta avui dia la tonyina vermella a 22 països del món i en especial al Japó, on aquest gegant de mar és tan valorat.

Tuna tour a Ametlla de Mar

També ens ensenyen com la tonyina cada any ve a fresar a la mateixa zona on va néixer en diferents punts de la Mediterrània. Sobre el mes de juny és quan la flota de vaixells part cap a aigües pròximes a les Illes Balears per capturar els tonyines , però amb la característica que no són sacrificats “encara”.

Els animals són capturats i traslladats vius cap a les gàbies que té el grup Balfegó a l’Ametlla de Mar per després alimentar-lo i criar-los fins que són prou grans per vendre’ls.

tuna-tour-en-ametlla-de-mar

Un cop el vaixell arriba a les piscifactories veiem les grans piscines d’aqüicultura d’uns 50 m d’ample per 30 m de profunditat. Amarrar el vaixell i la tripulació prepara una galleda amb verat i sardines per llançar-les a l’aigua.

En qüestió de segons les tonyines comencen a ascendir a una velocitat tremenda a capturar el peix i volvuen a submergir-se en les profunditats. És realment impressionant! Tocarà armar-se de valor, ens col·loquem les ulleres i tub de busseig i baixarem tots del vaixell per anar saltant a l’aigua i nedar durant uns 45 minuts entre grans tonyines vermelles.

Durant les èpoques de més fred la tripulació ens proporciona vestits de neoprè per al fred, a l’estiu amb banyador n’hi ha prou.

tuna-tour-en-ametlla-de-mar-13

Tot i que els tripulants ens han repetit en nombroses ocasions que no és perillós i que els animals són totalment inofensius, és inevitable sentir aquest consquilleo a la panxa i difícil controlar els nervis en saber que en aquest fons blau fosc que tenim sota els nostres peus s’estan movent a tota velocitat uns animals gegants de més de 200 kg.

És realment emocionant poder agafar tu mateix 1 peix i veure com les tonyines no s’acosten fins que no el deixes anar de la mà, mai toquen als humans, de fet mai es toquen tampoc entre ells. L’activitat és 100% segura i mai ha passat cap accident perquè a les tonyines l’únic que els interessa és el peix, no nosaltres.

Això sí, veure com passen aquests gegants de 200kg a uns pocs centímetres de la nostra cara és una cosa que no s’oblida fàcilment.

Com més peix llança la tripulació més frenètica es torna l’experiència amb tonyines sortint per tot arreu a una velocitat increïble, encara que tampoc es toquen ni es freguen entre si. Sentir com passen aquests enormes animals movent el cos amb una força extraordinària i menjant a pocs centímetres de vosaltres.

Després de més de 40 minuts tornem de tornada al vaixell, cansats però realment emocionats per l’experiència viscuda.

Fi de l’Experiència, toca tastar una mica de tonyina

A continuació els tripulants molt amables ens una dutxa i tot seguit hi ha una degustació de sashimi de tonyina vermella amb una mica de salsa de soja, acompanyat d’un bon vi o cava fresquet que sap a glòria. Al final tornada al port i fi del trajecte.

degustació de cava i tonyina al vaixell de tuna tour

Sens dubte aquesta és una experiència diferent i recomanable per a tota la família, no tots els dies es pot viure una experiència amb tonyines així i nedar entre aquests gegants del mar de 200 kg de pes.
Heu nedat mai entre aquests gegants del mar? Com va ser la vostra experiència?

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui