5 + 1 preguntes abans d’anar a Tarragona

  0
  634

  La ratona Viatgera.- Parlant amb un hostaler de Tarragona fa uns dies, em deia que Tarragona és una ciutat un tant desconeguda i en certa manera poc promocionada. Pot ser que sigui cert, que en pensar en Catalunya el primer que ens vingui al cap sigui Barcelona o la Costa Brava . O que per als que vivim a Barcelona (entre els quals m’incloc ja que ara visc aquí) en pensar en un pla de turisme fora de Barcelona, ​​Tarragona no sigui de les primeres opcions que sorgeixen.

  Pròxima destinació Tarragona

  Però, per què? , Per ventura està mal comunicada? o és que és una ciutat lletja i amb poques coses a fer. Per respondre a aquestes i altres preguntes he creat aquest post.

  Per què anar a Tarragona?

  Com de preguntes va la cosa, aquí va un. Et sonen els romans? Sí, aquests, els mateixos que van construir el Aqüeducte de Segòvia. Doncs sembla que a Tarragona es van passar també un temps, ja que de la seva estada a la ciutat queden bastants records, a més del nom de Tarraco.

  Passadissos de l'interior de Circ Romà de Tarragona

  Passadissos de l’interior de Circ Romà de Tarragona

  Detall de la reixeria de la Catedral de Tarragona

  Detall de la reixeria de la Catedral de Tarragona

  Gràcies als romans i el seu amfiteatre i gràcies a les muralles o al circ romà, el 2000 la Unesco va considerar a Tarragona Patrimoni de la Humanitat pel «Conjunt arqueològic de Tàrraco».

  Restes de columnes a l'interior del Circ Romà de Tarragona

  Restes de columnes a l’interior del Circ Romà de Tarragona

  Què fer a Tarragona?

  A més de visitar el conjunt històric i el passat romà de la ciutat, al meu entendre hi ha 3 plans imprescindibles i que no et hauries perdre si viatges a Tarragona.

  1. Les Platges de la Costa Daurada:

  A la mateixa ciutat de Tarragona tens la platja del Miracle. A més, a tan sols 5 minuts amb cotxe tens cales i platges com la Platja Llarga, l’Arrabassada o Cala Romana on gaudir de sorra fina i aigües cristal·lines.

  Cala Romana de Tarragona

  Cala Romana de Tarragona

  2. L’alba des del Balcó del Mediterrani:

  Aquest és un punt amb vistes privilegiades al mar Mediterrani ia part del conjunt romà de Tarragona. Val la pena matinar per veure com el sol es alçar sobre el mar i l’amfiteatre de Tàrraco.

  Vistes de Tarragona i el seu amfiteatre a l'alba

  Vistes de Tarragona i el seu amfiteatre a l’alba

  3. Els Castellers de Tarragona:

  Típics de les festes populars com la de Santa Tecla, aquesta tradició té més de 200 anys d’antiguitat. Els castells o torres humanes poden tenir fins a 10 pisos i posa els pèls de punta veure tot el ritual. Des de la formació de la pinya o base, el so de les gralles i el nen o nena que corona la torre.

  tarragona-16-de-17tarragona-14-de-17

  Com arribar a Tarragona? i ¿en quina època anar?

  Arribar a Tarragona des de Barcelona és molt fàcil, pots anar amb cotxe, en el teu propi, llogat o amb Blablacar i arribaràs una mica més d’una hora. Una altra opció és el transport públic que seria en bus amb Alsa o amb tren-rodalies amb Renfe. Al final tot és comparar preus i temps. Jo vaig ser en tren i vaig pagar 25 € anada i tornada. Si la volta la fas en rodalies és més barata però pot ser que et toqui fer el trajecte de peu com em va passar a mi (01:20)

  Detall de façanes i bandera de Tarragona

  Detall de façanes i bandera de Tarragona

  Pel que fa a l’època, suposo que sempre hi ha coses a fer a la ciutat. No obstant això, amb el bon temps de l’estiu pots aprofitar les platges. Jo et recomano setembre, ja que no és plena temporada alta, els preus d’allotjament són millors i més pots gaudir de les festes de Santa Teclaque solen ser a mitjans de setembre
  On menjar a Tarragona?

  Dins el casc històric et recomano els dos als que vaig ser, situats molt propers a la plaça del Fossar.Són El Galliner de l’antiquari on soparàs molt bé a força de racions amb productes típics de tot Espanya, a més té una decoració una mica peculiar. Un barreja entre museu i església.

  L’altre és el Palau de l’Baro , on et recomano provar algun dels seus menús degustació o especials per temporada. Segur que és un menú original, amb productes de la terra i molt copiós. No et defraudarà.

  Embarcacions pesqueres típiques del Serrallo

  Embarcacions pesqueres típiques del Serrallo

  Una altra opció és menjar al barri del Serrallo, aquest és un barri de pescadors on trobaràs nombrosos restaurants de marisc, peix i paelles. La meva recomanació és l’ancora del Serrallo , on vam menjar un saborós fideuà acompanyada de vi català.

  On allotjar-se a Tarragona?

  La meva recomanació immediata si busques allotjament és Airbnb, almenys així és com em vaig allotjar jo. També pots buscar un hostal o hotel a bon preu amb Booking , ja que sempre ofereix bons preus, especialment si agafes “l’Oferta Intel·ligent”. Et recomano que quan facis la recerca filtres per preu per veure del més econòmic al més car.

  Cases situades a la muralla de Sant Antoni

  Cases situades a la muralla de Sant Antoni

  Fins aquí Tarragona, espero haver resolt els teus dubtes, si és que les tenies, que t’animis aviat a visitar Tàrraco i tot el seu patrimoni i que quan ho facis em deixis un comentari parell explicar-me què t’ha semblat!

  T’han entrat ganes de visitar-la? Si ja has estat, quins altres llocs recomanaries?

  FER UN COMENTARI

  Si us plau, entra el teu comentari
  Si us plau, entra el teu nom aqui