Inauguració de l’exposició «Idil·li», una visió contemporània de l’obra de Marià Fortuny, al Centre Tarraconense El Seminari

0
293
El quadre Idilio de Fortuny, i la reinterpretació de Montesol

Després de l’èxit de la publicació i l’exposició al Museu del Prado, Francisco Javier Ballester Guillén, conegut artísticament com Montesol, exposarà al Centre Tarraconense El Seminari una selecció d’apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc Marià Fortuny, gairebé una trentena d’obres en les quals, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió contemporània de l’obra de Fortuny.

Francisco Javier Ballester neix a Barcelona l’any 1952. Historietista i pintor, va ser el fundador, juntament amb l’editor Juan José Fernández, de la primera revista espanyola de còmic underground Star. També va ser membre del conegut grup de dibuixants El Rollo Emmascarado molt actius en les dècades dels anys setanta i vuitanta en la vida cultural de Barcelona.

L’any 2017 va rebre per part de José Manuel Matilla, cap de Conservació de Dibuixos i Estampes del Museo del Prado, l’encàrrec de fer un còmic inspirat en l’obra de Fortuny. El resultat serà la història d’un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta que parteix amb dues obres de Fortuny com inspiració: Idil·li i l’Anacoreta, amb referents culturals com «Oda a la immortalitat» de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la Beat Generation. La mostra també es farà ressò d’aquesta obra amb l’exposició de 60 originals del còmic.

L’exposició es podrà visitar fins el proper dia 7 d’octubre. Durant el mes de juliol estarà oberta de les 10.00 a les 13.30 h i durant els mesos de setembre i octubre, de les 10.00 a les 13.30 h, i de les 16.30 h a les 19.30 h. El mes d’agost romandrà tancada.