El Petit de Cal Eril ofereix l’únic concert amb banda a l’Altacústic 2018

0
137

L’actuació al festival altafullenc és l’única ocasió per a veure en directe aquest estiu a les comarques de Tarragona el concert amb banda de presentació del seu darrer treball “∆

Altafulla es vesteix de gala per acollir el que serà l’únic concert del Petit de Cal Eril en terres tarragonines d’aquest estiu amb tota la banda per a presentar el seu últim disc. El pròxim divendres 20 de juliol, l’Escenari del Pou s’omplirà de les creacions del músic segarrenc Joan Pons i la seva banda a les 23:30h, en la que serà una actuació única per als seus seguidors, ja que les cites d’aquest estiu de la formació musical només inclouen aquesta cita amb banda a les comarques de Tarragona.

L’actuació del Petit de Cal Eril clourà el menú musical del segon dia de festival, que es durà a terme del 19 al 21 de juliol i es manté fidel a la seva fórmula de festival encarat a descobrir nous valors de l’escena emergent del país en escenaris especials i ubicats al cor de la Vila Closa. A més, en l’edició d’aquest 2018 també repeteixen casos d’èxit d’edicions passades, com són la programació de nous valors i una oferta de restauració de qualitat.

Enguany, grups com Nyandú i Judit Neddermann estrenen nou disc al festival, en un elenc d’artistes que rememoren algunes de les actuacions més memorables dels darrers cinc anys, que s’afegeixen als artistes del territori que aquest 2018 ens oferiran les seves composicions, com Olga Pes, Joan Masdeui Harrison Ford Fiesta. A més, en els pròxims dies es desvetllarà el nom dels artistes d’àmbit internacional que actuaran en el festival d’acord amb la col·laboració amb la plataforma Gigmit.

El disc “∆“ del Petit de Cal Eril

El Petit de Cal Eril torna amb nova música i presenta un disc que, de fet, en són tres. El disc triangular “∆“ s’ha produït, enregistrat i plantejat com una trilogia dEPs, cadascun amb 3 cançons inèdites i enregistrats en 3 contextos ben diferents. Acompanyat de 3 videoclips que en conjunt també són una sola història, tres arestes del mateix triangle.

La primera part del disc triangular es va gestar en una casa de palla, al Mas Franch de Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa. La segona, al quarter general del grup, al Teatre Ca l’Eril de Guissona. La tercera i última part, a lestudi Figure 8 de Brooklyn, Nova York.

Les cançons que sonaran en el marc de l’Altacústic 2018 s’han mesclat durant tres dies a l’estudi Grabaciones Silvestres de Sant Quirze Safaja i les ha masteritzat Harris Newman als estudis Grey Market Mastering de Montreal.

El programa del festival

DIJOUS 19 JULIOL

JOAN MASDEU – PRESENTA: INNOCENTS

Dijous 19 juliol 20:00 / Escenari Església

FANTÀSTIQUES CANÇONS POP I MELODIES EXQUISIDES

Joan Masdépresenta Innocents, el seu nou disc en solitari.Després de Casa Murada (Global 2011), amb el premi Enderrock a la millor cançó d’autor per votació popular i de Dissabte (Global 2014), Joan Masdétorna als escenaris amb Innocents (Satélite k 2018), un disc innegable, farcit de fantàstiques cançons pop de melodies exquisides, que suposa un retorn a l’essència musical i personal de lartista de Reus.

OLGA PES – PRESENTA: TRANSIT

Dijous 19 juliol 21:30 / Escenari Església

CANÇONS CONSCIENTS, AMB UN ESTIL DELICAT I ALHORA DESBORDANT

La compositora i cantant presenta el seu nou treball TRANSIT, amb un directe sorprenent, on la cançó d’autor catalana i andalusa es fonen amb el folk-jazz nòrdic i la improvisació, cançons amb missatge conscient cantades en diversos idiomes, amb un estil delicat i alhora desbordant, precioses melodies, màgia sonora. Conformen el seu trio Alexis Lanza al celloFer García-Ramos a la bateria i en aquesta ocasió també els acompanyen els txalapartaris Nando Taló i Siscu Aguilera amb la txalaparta de vidre.

DIVENDRES 20 JULIOL

DANIEL LUMBRERAS – PRESENTA: LA VILA

Divendres 20 juliol 20:00 / Escenari Placeta

NO CANTA EN CAP IDIOMA, PERÒ TOTHOM EL POT ENTENDRE.

La música de Daniel Lumbreras és difícil de classificar, té tints de música africana, celta, brasilera o fins i tot dels cants sufís o de la música raï,sense deixar el pop folk de caire occidental, ric en matisos i molt líric. La universalitat de la seva proposta radica en quècanta improvisant fonemes. Prenent-se la veu com un instrument més i centrant tota lexpressivitat en la musicalitat del so.

El seu darrer disc La Vila, ha estat escollit millor disc català del 2017 per la revista musical MondoSonoro. Un disc produït pel Pau Vallvé i on col·laboren el Nico Roig i el Jordi Lanuza. Un músic sorprenent que desplega una màgia inusual.CLEMENTINA – PRESENTA: DARRERE EL VENT

Divendres 20 juliol 21:00 / Escenari Església

REGUST DE CONTE I RITMICS ECOS MEXICANS.

En un trajecte de metro, dos desconeguts es van trobar per casualitat i van decidir fer música junts. Així va néixer Clementina, un duet format per Gina Margarit i Carlos Montfort, que ens presenta el seu debut Darrere del vent”.És un disc indie-folk, duna sonoritat delicada, amb regust de conte i rítmics ecos mexicans. Escoltar-los és un viatge d’imaginació colorista que ressona suaument per dins.

-MINOVA – “La Inercia del Big Bang

LA REVOLUCIÓ DEL POP ELECTRÒNIC EN CATALÀ

El seu disc de debut “La sort dels principiants(Discmedi, 2015) els va fer volar per les sales més destacades del nostre país, participant en els homenatges a David Bowie a la Razzmatazz o fent de teloners dels mítics Ultravox, i darrerament els hem pogut escoltar a la sèrie de TV3 “Com si fos ahir”.

Ara el trio vallesà torna a escalfar motors i aterra amb el seu nou treball, La Inèrcia del Big Bang, un disc que promet fer-nos ballar i revolucionar novament lescena del pop electrònic en català.

EL PETIT DE CAL ERIL – PRESENTA: “

UNA PORTA OBERTA AL POP METAFÍSIC

Tot just tancada la màgica gira de “La força”, El Petit de Cal Eril torna aquest 2018 amb un nou disc que, de fet, en són tres. El disc triangular “” s’ha produït, enregistrat i plantejat com una trilogia d’EPs on ha estat clau el treball conjunt de tota banda, formada per Artur Tort (teclats), Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria), Jordi Matas (bateria) i Joan Pons (veu i guitarra). Pren el relleu a cinc discos singulars i excel·lents i obre la porta d’alguna cosa estranya, inexplicable, que alguns ja comencen a anomenar pop metafísic.

DISSABTE 21 JULIOL

XARIM ARESTÉ – PRESENTA: POLINÈSIES

Dissabte 21 juliol 20:00 / Escenari Placeta

CADA CANÇÓ ÉS UNA ILLA FORMADA PER MIL ILLES DIFERENTS

Xarim Aresté és un virtuós de les paraules i un poeta de la guitarra. Després de col·laborar amb artistes com Maika Makovski, Paul Fuster, Sanjosex, Pascal Comelade o Josele Santiago, entre molts d’altres, i liderar els enyorats Very Pomelo, actualment es concentra a defensar el seu projecte personal.

Si amb l’anterior disc, La rosada (2015), va rebre el Premi Enderrock al millor disc de pop-rock, amb el recent Polinèsies (2017) ha estat premiat amb el MIN al millor disc en català de 2017. Les seves cançons suposen un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents.

JUDIT NEDDERMANN – PRESENTA: NUA

FUSIÓ DE FORÇA I SENSIBILITAT

“Nua” (Satélite K, 2018) és el tercer disc de Judit Neddermann, un disc on es despulla. Un disc que explora el pas a l’etapa adulta mirant i integrant la infància. Cançons que celebren els cicles que ens proposa la vida, regits per les benvingudes i els comiats.

 És un disc que mira enfora, que ens porta des de l’emoció més íntima a la reflexió més ampladel món on vivim, que condemna la impunitat policial, que es pregunta on són les víctimes sempre innocents, que canta al seu poble, que busca la llum. 

HARRISON FORD FIESTA – PRESENTA: LA FÊTE

Dissabte 21 juliol 21:30 / Escenari Pou

UN VIATGE INTERIORISTA AMB DOSI DE MISTICISME

En el seu segon disc, el quartet de Tarragona ha estirat el seu folk mediterrani amb accent a chansonfrancesa fins a convertir-ho en un viatge interiorista el motor del qual és el post-rock. La Fête, a més, amaga un terrible secret en la seva lírica, que aporta una gran quantitat de misticisme.

-NYANDÚ – PRESENTA: AVANÇAMENT DEL NOU DISC

Dissabte 21 juliol 22:30 / Escenari Pou

EL POWERPOP ELS BULL DINS LES VENES

Els osonencs van publicar el passat 15 de juny “El Club dels 27”, primer single que donarà peu a un nou i tercer disc al setembre. Durant aquest estiu només faran 3 concerts exclusius on avançaran temes del seu nou treball. L’Altacústic, Cantilafont i el Mercat de Música viva de Vic han estat  els 3 festivals triats per aquesta estrena.

THE UNFINISHED SYMPATHY – PRESENTA: Its a Crush!

TODO LO QUE CABRÍA ESPERAR DE TAN ESPERADO REGRESO.

El retorn de The Unfinished Sympathy a l’activitat culmina amb la publicació de “It’s a Crush!”, Un àlbum que revalida la seva condició de rockers vocacionals i amb fonament. It’sa Crush!”, El sisè àlbum del grup, no només està a l’altura de les exigents circumstàncies sinóque produeix una progressiva eufòria com més s’escolta.