Les muntanyes de la Costa Daurada

0
215
Acostumats a pensar en la Costa Daurada com a sol i platja, hem volgut conèixer una mica més les muntanyes que estan al costat i que solen quedar-se en segon pla quan és estiu i tots ens quedem al costat del mar.
Montse Delgado www.elspetitsviatgers.com.-Aquestes muntanyes estan molt aprop de la costa i són perfectes perquè siguin una alternativa als calorosos dies d’estiu o a les tardes quan ve de gust donar un tomb.

Ja vam conèixer diversos pobles i el castell en la Ruta d’Escornalbou, també visitem el bonic poble de Prades: la Vila Vermella, vam fer un camí pel Parc Natural de la Serra del Montsant fins a arribar a l’ermita de Sant Bartomeu i aquesta vegada ens hem apropat fins a un lloc molt especial tant per l’ermita que està construïda damunt d’una roca, com per les seves vistes increïbles i per haver servit d’inspiració a Miró per pintar alguns dels seus quadres: L’ermita de la Mare de Déu de la Roca.05

És molt fàcil arribar fins a allà. Ho trobareu a la vora de Mont-roig del Camp, a uns 4 km i podeu arribar amb cotxe. Pels més esportistes, també hi ha camins que porten fins a l’Ermita. A la web de Muntanyes de la Costa Daurada podeu veure el recorregut.

El primer que veiem en arribar és la construcció quadrada just damunt d’una enorme roca, l’Ermita de Sant Ramón. Aquesta imatge és una de les reproduccions que va fer Miró en un dels seus quadres i que es poden trobar en les rutes proposades en El Paisatge dels Genis.

04

Per arribar fins a ella cal entrar en el recinte. Consulteu els horaris d’obertura, ja que varien segons si és estiu o la resta de l’any. S’accedeix pel camí que hi ha just al costat de l’aparcament fins a arribar a la porta principal.

07

Entreu directament a la plaça on està l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Una vegada passeu el portal prepareu-vos per veure un paisatge meravellós. Les nenes ho van veure primer i em van fer entrar amb els ulls tancats. Us asseguro que em vaig quedar impressionada! El dia acompanyava i vam poder gaudir del cel nítid per veure part de la Costa Daurada.

08

 

13

El camí continua fins a arribar a la segona Ermita, la que està damunt de la roca. La roca vermellosa segueix acompanyant-nos i pujant uns quants esglaons arribem a d’alt de tot, tenint també des d’allà unes vistes igual de boniques.

12

 

10

Una petita escapada prop de la costa, ideal per fer amb els nens i veure una de les característiques que hi ha en diversos llocs d’aquestes muntanyes: la pedra vermellosa.

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui