Quatre Molins, la cuina personal i avantguardista, de Rafel Murià Franch al Priorat

0
67

L’espai eno-gastronòmic del celler Ronadelles, per oferir la seva cuina personal de línia avanguardista

Fèlix Llovell – Gourmand.- Des del març de 2018 un jove xef, Rafel Muria Franch, fill del propietari de Mel Muria, del Perelló, de només 23 anys, emprenador i valent, s’ha quedat el Quatre Molins, de Cornudella, l’espai eno-gastronòmic del celler Ronadelles, per oferir la seva cuina personal de línia avanguardista. Amb una brillant formació que comença a l’Escola Hoffmann, de Barcelona i continua per restaurants tan prestigiosos com L’Atelier de Joël Robuchon Saint Germain, de Paris; Villa Retiro, de Xerta; Michel Bras, de Laguiole, entre d’altres, vol presentar en aquest petit poble del Priorat, a peus de Siurana el seu projecte culinàri en format de dos menús, Degustació, 44,90 i Espectacle, 59,90.
Cuina a la vista en la que es pot seguir l’intents treball del xef i els seus dos ajudants, meticulós en els productes, entre els que no falta la Mel familiar, amb resultats plenament satisfactoris, fruit d’experiències viscudes, professionalitat i técniques d’elaboració i presentació. Alguns plats, els acaba el xef a la taula del començal, amb tot un espectacle visual.
El Menú Espectacle es composa d’una selecció d’aperitius Rafel Muria maridats amb aperitiu de cirera; carpaccio d’orada amb vinagreta de llima i cibulet; terrina de foie amb mel de romer crua; llom de tonyina amb tàrtar de tomàquet i puré d’alberginia fumada; mollets al nostre estil; arròs de sepionets i tinta de calamar; mel de taronger amb safrà “Art Muria” i cítrics. Servei, pa del Forn Sistarè i aigua, 2,00/comensal. Assortiment de formatges 7,00 de suplement per persona. Amb maridatge Cap de Ruc, 15,00 i Gran selecció, 25,00.


L’establiment conserva de moment el nom que tenia i que volia ser un homenatge als 4 molins (Fariner, Vidrier, Paraire i Paperer) que es conserven a la localitat dels 72 molins documentats al llarg del riu Siurana durant el segle XIX. La sala, que té una decoració minimalista amb estil vintage – rústic, amb 10 taules per uns 20 comensals, la dirigeix Oriol Gabriel Espinós. La carta de vins té unes 40 referències. Un restaurant que per la seva cuina avantguardista i d’autor justifica la visita a Cornudella. Certament una joia gastronòmica al Priorat.

Carrer del Comte de Rius, 8. (43360) Cornudella de Montsant. Tel.: 977 821 004. Horari: De 13,30 a 15,30 i de 20,20 a 22,30. Tanca: Dilluns. American Express, master Card i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Menjadors per a particulars fins a 20 persones. Correu electrònic: quatremolins@ronadelles.com Web: www.quatremolins.com

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui