La López Café, a Tarragona

0
359

Si estiguéssim a Barcelona, La López Cafè seria una altra de les tantes cafeteria urbanes que pots trobar a la ciutat, però estem en la preciosa Tarragona (declarada “Patrimoni de la Humanitat” per UNESCO), i per arribar aquí només has d’endinsar-te a la zona del casc antic. Boníssims preus, local agradable i servei més que correcte és el que trobaràs per esmorzar, aperitivar i menjar al migdia.

EL LOCAL

www.amigasgastronomicas.com.- La López Cafè ocupa un dels locals comercials d’una casa de finals del segle XIX. Té terrassa i si la teva mascota no és molt gran, admet gossos a l’interior.

Situada estratègicament en una de les zones amb encant històric, la Via de l’Imperi Romà, pas obligatori si vols anar des de la Rambla Vella cap a les Muralles i camí cap al Portal del Roser, entrada al casc antic.

El local està regentat per Ana López (d’aquí el nom de la cafeteria) i Txaber Allué.

El local és espaiós, una miqueta fred en la primera sensació, potser sigui l’ambient tipus industrial amb fustes envellides i raspades que una vegada dins, donen calidesa a l’ambient amb revestiments a la vista. El toc perfecte que volien aquesta parella, enamorats de les cafeteries de Berlín.

Foto amigasgastronomicas

La il·luminació és abundant i permet que l’espai sembli molt més ampli. Detalls retro com els sifons i en les taules algunes flors i els llibres de lectura que et conviden a asseure’t amb una tassa de cafè calent i un tros de bescuit recentment fornejat.

LA CARTA
La López Cafè t’espera a l’hora dels esmorzars, aperitius i a l’hora de menjar.

Als matins trobaràs torrades amb pa de vidre, suc de taronja natural, croissants de mantega de Bretanya de Forn Sistaré, entrepans amb embotit i formatge amb DOP Alt Urgell i de la Cerdanya i els bescuits del dia (Carrot cake, Brownie de xocolata, Banana Bread, … entre uns altres).

Per a cadascuna de les especialitats que pots trobar en La López Cafè, utilitzen cafè de petits productors de Guatemala que li arriben a través de Nomad Coffee, un torrador de cafè d’origen que hi ha a Barcelona.

Trobaràs Espresso (1,2 euros), Macchiato, Tallat i Americà (1,4 euros), Doble i Latte (1,6 euros), Flatwhite i Capuccino (2 euros), Carajillo 2,5 euros), Trifàsic (2,7 euros) i Affogato (3,5 euros).

Tots els cafès vénen acompanyats d’un got d’aigua. Si t’agrada el cafè, sabràs que és per netejar el teu paladar i apreciar el gust, l’aroma i el sabor tan espectacular que deixa. També tens té negre, verd i vermell, Rooibos i altres infusions..

En quant a la resta de begudes, trobaràs els típics refrescs i cervesa Estavella Damm (canya, cinquè i mitjana) amb preus que van des de l’1,3 euros (canya) fins als 2,2 euros d’una Inédit. El vi negre o blanc a 2 euros i amb preu de destapament a 5 euros.

APERITIU
Per picar pots trobar olives de diversos tipus (arbequinas, camamilla, mullo picón, Kalamata i mescla) amb preus que van des de l’1,5 als 2,5 euros.

Patates xips de Valls i fruita seca per acompanyar a un vermut o les diferents cerveses i refrescs que hi ha en la seva carta.

MENÚ DEL DIA DE LA LÓPEZ CAFÈ

El seu menú del dia ofereix quatre opcions de primers plats que canvia cada setmana i els plats calents del dia, inclou beguda i tot per 8,50 euros.

Són plats generosos i de bona qualitat. Alguns dels seus productes de proximitat i escollits amb manya.

PROVEM
Un parell de cerveses, una d’elles amb llimona i unes olives Kalamata. M’encanten, record que les vaig provar a Atenes i, moltíssims anys més tard, al Mercat de Santa Caterina amb una amiga. Són carnosas, aromàtiques i estan de vici.

Ensalada russa de bonic: Ració abundant i rica. Li acompanyen unes torradetes amb sèsam, olives Kalamata i una guindilla adobada.

Foto amigasgastronomicas

Burrata (+ 1 euro addicional): Espectacular, crec recordar que la portaven de Burgos. La millor que he provat fins ara. Si tens oportunitat que coincideixi amb la teva visita a la Lopez Cafè, ni ho dubtis. Ve acompanyada de becs de pa de pagès, tomàquets cherry, tires de cogombre adobades i bouquet d’enciam tipus batavia, rúcula i fulla d’auró.
Hummus: Sensacional, les torradetes que acompanyen se’t quedaran curtes, segueix amb el congret de pa, encara que no et passis, doncs et costarà acabar el segon plat.

Foto amigasgastronomicas

Pastís de carn: Un altre dels plats que no has de perdre’t, potent, sucós que ve acompanyat de patates al caliu amb “Pimentón” de la Vora, un bouquet d’enciams amb tomàquets cherry, escalibada i dues rodanxes de pa de Forn Sistaré. Un plat molt generós i complet. Aquí la recepta

Pollastre rostit: Molt saborós, esmicolat i sense pell que ve acompanyat de patates al caliu, amb escalibada i bouquet d’enciams.

Ous Benedict: Un plat molt americà que consisteix en la meitat d’un congret de pa amb un cop de planxa cobert de pernil cuit, ou escalfat i per damunt amb salsa holandesa. Patata al caliu i bouquet d’enciams. Simplement sensacional.

I altres Ous Benedict que en lloc de pernil cuit, portaven espinacs frescos.

Banana bread amb gelat de xocolata: Els bescuits es preparen cada dia.

Bescuit de pastanaga amb gelat de mànec: La barreja ens va resultar molt interessant.

Per acabar, un Capuccino i un Affogatto (cafè amb gelat de vainilla Bourbon).

MÉS INFO SOBRE LA LÓPEZ CAFÈ

Adreça: Via de l’Imperi Romano, 11 – Tarragona
Reserves: 617463355
Horari: De dilluns a diumenge de 9 a 18 hores

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui