Salou reviu la calada de les malles de Sant Pere

0
121
El dissabte va tenir lloc a la platja de ponent la exhibició de pesca tradicional “Tirar l’Art”.

La Societat de Pescadors de Santa Maria del Mar va organitzar aquest dissabte 30 de Juny amb col·laboració amb la regidoria de cultura, la primera exhibició de pesca tradicional amb la calada de les Malles de Sant Pere. Aquesta tècnica artesanal, s’anomena “Tirar l’Art”, consisteix en calar les xarxes des d’una embarcació per després estirar-se amb tracció humana des de la platja.

És una tècnica de pesca per arrossegament formada per una xarxa amb dues cames. La barca cala l’art davant la platja i retorna a terra portant unes cordes lligades a la xarxa. A la platja els pescadors s’aferren un tros de corda a cada cama i al estirar va acostant la xarxa, que atrapa tots aquells peixos que es troben pel camí.

Es tracta d’un art molt antic que és especialment adequat per platges arenoses i de pendent suau com es la de Salou.