Avui han començat els casals d’estiu de Tarragona amb 380 infants i joves

0
193
Set casals organitzats per l’Ajuntament de Tarragona i gestionats per la Fundació Pere Tarrés

Aquest matí 380 infants i joves de la ciutat, d’entre 3 i 16 anys, han començat les activitats educatives i lúdiques dels casals d’estiu, organitzades per l’Ajuntament de Tarragona i gestionades per la Fundació Pere Tarrés. En total són set casals a les escoles de Sant Salvador, Bonavista, Marcel·lí Domingo, Torreforta, Serrallo, Saavedra i Campclar. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, avui ha visitat els infants de l’Escola Saavedra en el primer dia de casal i ha explicat “que des de l’Institut Municipal de Serveis Socials organitzem un any més els casals d’estiu per als nens i nenes de la ciutat, per tal que comptin amb una opció d’oci i educativa que facilita la conciliació a les famílies durant les vacances escolars”.

Els  casals es presenten com una alternativa per gaudir de les vacances escolars en un entorn proper i conegut. Durant el seu transcurs, els monitors treballaran aspectes com la participació al grup, la diversió, la integració al grup i l’educació en valors. A més de les activitats programades, com jocs d’aigua, gimcanes, tallers, sortides, excursions. Enguany el centre d’interès és “Vine a la Festa Major” i sota aquest fil conductor es basen les activitats i sortides com ara a la Casa de la Festa que faran la majoria dels grups. A més rebran visites de diferents entitats de festa majors, com a balls i colles de gegants o castelleres que visitaran alguns dels casals; així com la visita del taller d’educació viària. També, aprofitant l’estiu, un dia a la setmana, tots els casals faran una sortida a la platja, sortides a visites d’exposicions del Caixa Fòrum, i diversos indrets de la ciutat.

Els Casals d’Estiu s’acabaran el 27 de juliol.