El Galliner de l’Antiquari, a Tarragona

0
433

El Galliner de l’Antiquari va néixer amb la intenció d’oferir una gastronomia de producte de qualitat amb preus competitius en un mercat

www.amigasgastronomicas.com.- Susana i Mariano van comprar un local fa 18 anys en un dels carrers més emblemàtics de la Part Alta de Tarragona  i a mig camí entre dues places molt conegudes (Plaça del Rei i Plaça del Forum). El van batejar amb el nom de L’Antiquari, en honor a la preciosa tenda d’antiguitats que hi havia anteriorment.

El local

L’Antiquari es va convertir en un bar de copes compaginant amb altres activitats de caràcter més cultural (certàmens de poesia, presentacions de llibres, cinema forum), enológicas (tasts de vins) i actuacions els caps de setmana, en el teatret que disposen en un dels espais. No puc passar de comentar  que Mariano va ser i és un famós humorista capaç d’arrencar-te amb molt poc esforç una primera riallada que va estenent amb d’altres durant tota la vetllada de la seva actuació. El seu nom artístic: Mariano 1,85.

Fa set anys i amb la crisi en plena efervescència, van decidir donar un canvi al local i complir un dels seus somnis: tenir una taverna de bons modals amb vocació europea, com diu Susana, no un restaurant a l’ús, situat en les cavalleries d’un palau del segle XVII i assentada sobre les ruïnes romanes de l’antiga muralla del Fòrum de l’Imperial Tarraco.

Així que, van eliminar les estovalles tradicionals, van cuidar la llum i els colors, van aprofitar els coneixements gastronòmics i enològics de Mariano i van crear El Galliner de l’Antiquari. El canvi va ser espectacular, amb molta llum, colors nets i suaus, petits detalls que llueixen molt.

El Galliner de l’Antiquari va néixer amb la intenció d’oferir una gastronomia de producte de qualitat amb preus competitius en un mercat en el qual s’han comès i encara es cometen molts abusos. El seu mascaró de proa: els ous que els hi ha de tot tipus i condició.

La carta

En El Galliner de l’Antiquari trobaràs una cuina tradicional sense massa artificis però amb qualitat de producte: Botifarra de León, Burgos i Valladolid, lacón i orujos gallecs, xoriços i sidres asturianes i basques, “xuletó” del País Basc; calls amb ibèrics de Salamanca, … Tenen a més diferents propostes per menjar al migdia i sopar a la nit. En fi, un tot terreny en el qual es menja molt bé.

Entre els seus plats puc destacar des d’una Favada astuariana amb tot el compango portat d’Astúries, passant per un Rellom amb salsa de bolets del Pirineus o una Cua de toro cordovès i acabant amb algun de les seves postres, com un Pastís de formatge casolà o Sorbet de Mojitoamb salsa de mànec que és el millor que he provat fins ara.

La seva carta de vins disposa de referències de la comarca i d’altres denominacions d’origen amb bona relació-qualitat-preu. He estat en nombroses ocasions, des de menjant a la carta, amb menú de dia i sopant amb menú tancat, com en l’última cita del passat mes de Desembre que ens reunim uns companys de treball. Servei correcte encara que amb molta gent en el local, en alguns moments, lent però saben compensar-ho posteriorment. És una aposta segura si vols menjar bé per bon preu.

El Galliner de l’Antiquari complementa la seva oferta organitzant jornades gastronòmiques regionals que gaudeixen d’un públic fidel i que serveixen per acostar la cuina d’altres comunitats a Tarragona.

El Galliner de l’Antiquari (Calli Santa Anna, 3 – Telèfon 977 24 18 43)

Tanca: Domingo nit i dilluns

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui