Racó d’en Maginet, a Tarragona

0
472

Sabia per amics que en Racó d’en Maginet es tirava molt bé la cervesa i que el “tapeo” era fantàstic.

www.amigasgastronomicas.com.- Sempre pas per davant durant el meu passeig caní i en alguna ocasió, havia parlat amb el seu amo, Xavier Rubio, un tarragoní que ha viscut diversos anys a Alemanya i que pel que vaig percebre, amb la filosofia ben clara d’oferir bon producte a costos més que raonables.

El local
Racó d’en Maginet és una cafeteria restaurant situada a Tarragona a la cantonada de Felip Pedrell amb Jaime I amb amplis finestrals i espai que reuneix més de quinze taules.

Li deu el seu nom a un personatge de ficció (MaginetPelacanyas) que va popularitzar José Mª Terrassa gràcies a un programa de radio durant la postguerra (1934). La Pastisseria Arimany també va elaborar un galeta tipus neula en forma de ventall que encara forma part dels souvenir que pots portar-te si visites Tarragona.

I amb aquest toc tan “tarragoní”, Racó d’en Maginet és punt de trobada de companys d’oficines dels voltants que se senten atrets pels seus desdejunis i el seu menú del dia, o pels clients que aconsegueix gràcies a tenir un centre d’assistència primària just davant i no oblidem als futboleros, aquests que es reuneixen i gaudeixen dels partits més importants gràcies a les tres pantalles de televisió que disposa el menjador.

Foto amigas gastronomicas

A més, disposa d’una terrassa exterior on tenen pensat fer un tancament perquè a l’hivern sigui més agradable i que ara com ara, ens va molt bé per prendre’ns puntualment un cafè i un entrepà algun dissabte abans de començar la nostra ruta canina. De moment, han col·locat uns tendals que faran una mica d’ombra.

Xavier em va comentar fa poc que té pensat col·locar una barra exterior per prendre alguna cosa ràpid. La veritat és que en aquests gairebé dos anys que va a complir el local, Xavier ha aconseguit a força d’esforç tenir una clientela fixa que respon molt bé a la proposta de Racó d’en Maginet.

La carta de Racó d’en Maginet
Racó d’en Maginet tot el que t’ofereix és casolà, no utilitzen més que producte fresc i fet al moment.

En la seva carta pots trobar la seva promoció de desdejuni (cafè amb llet i entrepà del que vulguis per 2,50 euros). A partir de les 9 hores del matí i a partir de les 9 a. m. les seves tapes en format de mitjana o ració completa (Patates braves, chipirones, caragols, Mandonguilles, Ensalada russa, Calamars a la planxa, …. croquetes casolanes, Tripa, d’entre altres especialitats. Els seus preus van des dels 3,50 euros per a una mitja ració de braves (segons m’han dit amics, boníssimes) fins als 16,50 euros d’una tapa completa de Pop a la gallega.

No et perdis les seves ja famoses Super Torrades generoses en ració i en producte (4,95 euros) i una que no té en carta que és la de Pernil ibèric amb formatge guarit per damunt.

En la meva primera vegada i per començar, vaig decidir provar el seu menú de migdia que t’ofereix tres opcions de primers i segons plats i el mateix per a les postres amb ampolla de mig litre d’aigua Sant Aniol o copa de vi o gasosa per 10 euros (IVA inclòs).

Remenat de verdura saltejada. Generosa ració que no vaig aconseguir acabar i que amablement em van col·locar en un envàs de plàstic per emportar.

Foto amigas gastronomicas

Secret a la Milanesa. Tres trossos grans de secret ibèric empanats amb patates fregides de debò (tallades a mà i fregides, no congelades) i un pebrot verd italià fregit (em pirra). Molt bo tot.

Maduixes amb nata: Producte de temporada acompanyat de nata feta a mà, només en el tast, es nota que no és de pot.

El servei
Totes les cambreres són molt cordials, properes i correctes. El servei és ràpid i es precis, estan pendents que no arribis tard.

COMENTARI ACTUALITZAT (Juny 2016):
El local ha canviat la seva proposta de migdia a 6 euros amb un entrant i un segon plat.

La qualitat gens té a veure amb el menjar casolà que vaig provar i que he ressenyat. Menjar fet al matí i recalentada, molt lluny del que provat anteriorment. Al meu semblar, craso error però la competència que hi ha a la zona és la que mana.

Al seu favor diré que el local té molt bona proposta de desdejunis i tapeo, de fet sempre està ple quan hi ha sobretot partits de futbol.

FER UN COMENTARI

Si us plau, entra el teu comentari
Si us plau, entra el teu nom aqui